Ga naar pagina inhoud

Epidemiologisch onderzoek:
basisprincipes (V10)

De cursus ‘Epidemiologisch onderzoek: basisprincipes’ stelt de belangrijkste principes van epidemiologisch onderzoek aan de orde. De deelnemers verwerven inzicht in de belangrijkste begrippen, methoden en technieken van epidemiologisch onderzoek. De onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden, vormen samen de kern van zowel de algemene als de klinische epidemiologie. De rol van de epidemiologie bij de evaluatie van diagnostische tests komt in deze cursus tevens aan de orde. Daarnaast zullen ook de onderzoeksmethodieken naar de effectiviteit van behandelingen besproken worden. De voorbeelden die tijdens de colleges en in het kader van de opdrachten gebruikt worden om de theorie te illustreren, hebben zowel betrekking op gezondheidsproblemen zoals die zich manifesteren in de kliniek, als op thema’s afkomstig uit de ‘public health’-sfeer.

Cursusgegevens

Datum:
26 februari t/m 1 maart 2024
9 t/m 13 september 2024
Kosten:
2.295
2.295
Plaats: September 2023 abdij hotel Rolduc in Kerkrade, Maart 2023 hotel Zuiderduin in Egmond Coördinator: Prof. dr. R.W.J.G. (Raymond) Ostelo
Voertaal: Nederlands Werkvorm: Colleges en werkgroepen
Toetsvorm: Schriftelijk tentamen Tentamendata: Tentamendata: Zie rooster bij ‘Tentamens’
Aantal EC: 4 Bijzonderheden: Inclusief volpension (overnachtingen en maaltijden) Aantal contacturen: 41;
Datum Kosten:
26 februari t/m 1 maart 2024
9 t/m 13 september 2024
2.295
2.295
Plaats: September 2023 abdij hotel Rolduc in Kerkrade, Maart 2023 hotel Zuiderduin in Egmond
Coördinator: Prof. dr. R.W.J.G. (Raymond) Ostelo
Voertaal: Nederlands
Werkvorm: Colleges en werkgroepen
Toetsvorm: Schriftelijk tentamen
Tentamendata: Tentamendata: Zie rooster bij ‘Tentamens’
Aantal EC: 4
Bijzonderheden: Inclusief volpension (overnachtingen en maaltijden) Aantal contacturen: 41;

Over de cursus

De cursus ‘Epidemiologisch onderzoek: basisprincipes’ is een 5-daagse cursus die twee maal per jaar wordt aangeboden. Als bij de cursus [Vol] staat, kunt u zich wel aanmelden, maar wordt u op een wachtlijst geplaatst. Zodra er een plek vrijkomt nemen we contact met u op. Op dat moment kunt u nog besluiten of u wilt deelnemen aan de cursus.

In verband met het vastleggen van de hotelkamers zouden wij uw aanmelding voor de cursus beginnend op 26 februari 2024 graag voor 15 januari 2024 ontvangen. Indien u op 15 januari nog niet zeker weet of u wilt deelnemen, maar dit wel sterk overweegt, verzoeken wij u om even contact met ons op te nemen.

Meer informatie

Docenten