Ga naar pagina inhoud

Statistische analyses met R (R07)

Binnen epidemiologisch onderzoek wordt R steeds vaker als alternatief voor softwareprogramma’s als SPSS of STATA gebruikt voor het analyseren van gegevens. Aantrekkelijk aan het programma is dat het niet alleen gratis te gebruiken is maar dat het ook meer mogelijkheden biedt voor het analyseren van gegevens dan de meeste andere softwareprogramma’s die momenteel gebruikt worden. Daarnaast biedt het programma zeer veel mogelijkheden om figuren te maken om de data-analyse te ondersteunen. Er worden ook steeds meer statistische boeken geschreven waarin R gebruikt wordt om voorbeelden van data analyse technieken uit te leggen.

Cursusgegevens

Datum:
22, 23, 24 mei 2024
Kosten:
1.050
Plaats: Amsterdam Coördinator: Dr. M.W. (Martijn) Heymans
Voertaal: Nederlands Werkvorm: Interactieve colleges en computerpractica
Toetsvorm: Take-home tentamen Tentamendata: Zie rooster bij ‘Tentamens’
Aantal EC: 2 Bijzonderheden: Aantal contacturen: 18
Datum Kosten:
22, 23, 24 mei 2024
1.050
Plaats: Amsterdam
Coördinator: Dr. M.W. (Martijn) Heymans
Voertaal: Nederlands
Werkvorm: Interactieve colleges en computerpractica
Toetsvorm: Take-home tentamen
Tentamendata: Zie rooster bij ‘Tentamens’
Aantal EC: 2
Bijzonderheden: Aantal contacturen: 18

Over de cursus

De cursus Statistische analyses met R is een 3-daagse cursus waarbij theorie en practica worden afgewisseld. De ochtenden bestaan uit interactieve hoorcolleges (inclusief gezamenlijke RStudio oefeningen) en de middagen uit computerpractica.

Als bij een cursus [vol] staat, kunt u zich wel aanmelden, maar wordt u op een wachtlijst geplaatst. Zodra er een plek vrijkomt nemen we contact met u op. Op dat moment kunt u nog besluiten of u wilt deelnemen aan de cursus.

Meer informatie

Docenten