Ga naar pagina inhoud

Mediatie analyse (K82)

In epidemiologisch onderzoek is men meestal geïnteresseerd in de relatie tussen een determinant, zoals een interventie of een risicofactor, en een gezondheidsuitkomst. Vaak blijft echter onduidelijk hoe een determinant of hoe de interventie een gezondheidsuitkomst beïnvloedt. De factoren die verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van de relatie tussen een determinant en een gezondheidsuitkomst worden mediatoren genoemd. Mediatoren liggen in het causale pad van een determinant naar een gezondheidsuitkomst. Dit betekent dat de determinant de mediator beïnvloedt, en dat deze mediator vervolgens de gezondheidsuitkomst beïnvloedt. Met behulp van mediatie analyse kan men onderzoeken in welke mate bepaalde mediatoren verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van de relatie tussen een determinant en een gezondheidsuitkomst.

Cursusgegevens

Datum:
23, 24, 31 oktober en 1 november 2023
11, 12, 18, 19 november 2024
Kosten:
750
1.395
Plaats: In 2023 ONLINE, in 2024 in Amsterdam Coördinator: Dr. J.D. (Joreintje) Mackenbach
Voertaal: Nederlands Werkvorm: Hoorcolleges en computerpractica met online werkvormen
Toetsvorm: Schriftelijk tentamen en computertoets Tentamendata: Zie rooster bij ‘Tentamens’
Aantal EC: 2 Bijzonderheden: Aantal contacturen: 24
Datum Kosten:
23, 24, 31 oktober en 1 november 2023
11, 12, 18, 19 november 2024
750
1.395
Plaats: In 2023 ONLINE, in 2024 in Amsterdam
Coördinator: Dr. J.D. (Joreintje) Mackenbach
Voertaal: Nederlands
Werkvorm: Hoorcolleges en computerpractica met online werkvormen
Toetsvorm: Schriftelijk tentamen en computertoets
Tentamendata: Zie rooster bij ‘Tentamens’
Aantal EC: 2
Bijzonderheden: Aantal contacturen: 24

Over de cursus

De cursus Mediatie analyse is een 4-daagse cursus en bestaat uit hoorcolleges en computerpractica. De cursus wordt dit jaar (2023) ONLINE georganiseerd. De hoorcolleges zijn vooraf opgenomen en kunnen op een zelf gekozen tijdstip via Canvas gevolgd worden. Elke middag (13.30 – 16.30 uur) begint met een vragenuurtje over de online colleges van die dag. Daarna gaat u met het computerpracticum aan de slag. De begeleiding van het computerpracticum vindt via Zoom plaats.

Als bij een cursus [vol] staat, kunt u zich wel aanmelden, maar wordt u op een wachtlijst geplaatst. Zodra er een plek vrijkomt nemen we contact met u op. Op dat moment kunt u nog besluiten of u wilt deelnemen aan de cursus.

Meer informatie

Docenten