Ga naar pagina inhoud

Het Opleidingsfonds Klinische Epidemiologie (OKE fonds) ondersteunt jonge clinici in Amsterdam UMC en Reade die naast hun opleiding (tot huisarts, specialist, bedrijfsarts, etc.) zich ook verder willen verdiepen in wetenschappelijk onderzoek en een opleiding tot Epidemioloog willen volgen. Het fonds is opgericht door Maarten Boers, emeritus hoogleraar Klinische Epidemiologie. Maarten heeft tijdens zijn carrière altijd gewerkt aan het versterken van de klinisch epidemiologische expertise van de medische staf en heeft bij zijn afscheid van Amsterdam UMC dit fonds opgericht.

Gepubliceerd: 28 september 2023

Het OKE fonds vergoed 50% (maximaal € 9.000) van het collegegeld van de Masteropleiding Epidemiologie georganiseerd door EpidM. Zie voor het curriculum www.epidm.nl/masteropleiding.

Jaarlijks kunnen 10 aanvragen worden gehonoreerd.

Wie komen in aanmerking?

Artsen werkzaam in een van de afdelingen van Amsterdam UMC, of Reade, met ambitie voor een academische carrière: promovendi en jonge stafleden (niet meer dan 5 jaar na voltooiing opleiding).

NB. Mensen die al cursussen bij EpidM hebben gevolgd en nu willen instromen in de opleiding komen in principe ook in aanmerking.

Procedure

Indienen van motivatiebrief, met CV, en aanbevelingsbrief afdelingshoofd. Voor informatie over de (planning van) opleiding, kun je contact opnemen met de onderwijscoördinator, drs. Marjolein Stuij, mc.stuij@amsterdamumc.nl

De beoordelingscommissie bestaat uit Prof. dr. M. Boers, Prof. dr. C.B. Terwee en dr. S.J. Pinto – Sietsma. Bovengenoemde stukken in Word of pdf mailen naar: epidm@amsterdamumc.nl

Deadline indiening: 01-03-2024

Uitslag: na ca. 6 weken