Het gebruik van Canvas

Vanaf september 2017 werkt de VU/VUmc met een nieuw Onderwijs informatie Systeem: Canvas.
EpidM maakt vanaf januari 2018 ook gebruik van dit systeem.

Ongeveer vier weken voor aanvang van een EpidM cursus ontvangt u een mail met praktische informatie over de betreffende cursus. Hierin vindt u ook informatie over het inloggen bij Canvas.

Om te kunnen beschikken over alle noodzakelijke praktische informatie en het bijbehorende cursusmateriaal is het noodzakelijk om toegang te hebben tot Canvas. Wij adviseren u dan ook om voor aanvang van de cursus al in te loggen bij Canvas. Mocht dit dan onverhoopt niet lukken, dan kunnen wij u nog tijdig helpen.

Houd er rekening mee dat wij op vrijdag t/m zondag geen ondersteuning kunnen bieden.

Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie over:

- hoe u een account kan aanmaken
- hoe u toegang tot een cursus krijgt
- waar u de verschillende cursusmaterialen kunt vinden in de Canvas omgeving
- wat u moet doen als problemen met inloggen heeft.


 • Canvas account aanmaken

  Toegang tot Canvas

  Om toegang tot Canvas te krijgen moet u een inlogaccount aanmaken. Ongeveer 1 week voor aanvang van de cursus ontvangt u hiervoor vanuit Canvas een uitnodiging.

  Om toegang te krijgen tot alle documenten zijn er twee mogelijkheden:

  Om toegang te krijgen tot alle documenten zijn er twee mogelijkheden:
  1. U heeft al een Canvas account of een VU-net ID.

  Dit geldt voor:

  - Studenten die in 2018 een cursus bij EpidM gevolgd hebben. U gebruikt hetzelfde account als bij vorige cursussen. Dit kan niet gewijzigd worden.

  - Medewerker van VU hebben een VUnet-ID. Uw Canvas account wordt automatisch aan uw VUnet-ID gekoppeld. U moet dus met u VUnet-ID inloggen.

  - Medewerker van VUmc hebben vaak (ook zonder het te weten) een VUnet-ID . Indien u een VUnet-ID heeft dient u hiermee bij Canvas in te loggen. Uw Canvas account wordt automatishc aan uw VU-netID gekoppeld.

  Weet u niet zeker of u een VUnet-ID heeft, dan kunt u dit navragen bij:

  IT Servicedesk, servicedesk.it@vu.nl of tel: 020 59 80 000


  Indien u al een Canvas account of Vunet-ID heeft wordt u via een mail uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen.

  Klik in de mail op de link ‘Get started’ en accepteer de uitnodiging om aan de cursus deel te nemen. Het kan zijn dat in dit proces wordt gevraagd om in te loggen bij Canvas via uw Canvas account of VUnet-ID.

  2. U heeft nog geen Canvas account en geen VUnet-ID

  U ontvangt een email met een link. Als u klikt op "Get started" komt u in Canvas. Dan ziet u direct een uitnodiging voor de cursus.

  U moet vervolgens de volgende handelingen uitvoeren:

  Klik op “Accept”
  In het volgende venster, klik op “Create my account”

  In het volgende venster moet u een zelf gekozen wachtwoord invullen en daarna op “Register” klikken.
  U komt daarna terecht in de cursusomgeving.

  Mocht u al eerder een cursus bij EpidM gevolgd hebben en daarvoor een Canvas account hebben aangemaakt, dan gebruiken wij dit account bij eventuele volgende cursussen. U ontvangt dan alleen een uitnodiging om aan deze cursus deel te nemen.

  Mocht u een VUnetID hebben dan is dat ook uw Canvas account.

  NB1 : U kunt alleen een Canvas account aanmaken voor EpidM cursussen als u daar een uitnodiging vanuit Canvas voor ontvangt.

  NB2: Het kan zijn dat u al eens bij een andere onderwijsinstelling een Canvas account heeft aangemaakt. Deze zal echter niet in de VU/VUmc omgeving werken. In dit geval moet u een nieuw account aanmaken met behulp van de email die u daartoe van uit Canvas heeft ontvangen.

  Account instellingen

  Helemaal links boven zit een knop 'Account'.

  Wanneer u hier op klikt kunt u uw account personaliseren.
  Zo kunt u bij Profile bijvoorbeeld een foto aan uw account toevoegen.
  Bij Settings kunt u zaken als taal en de weergave van uw naam aanpassen.

  Aparte aandacht vragen wij voor de 'Notifications'. Via deze instellingen wordt bepaald hoe vaak u berichten krijgt vanuit Canvas als er iets wordt gewijzigd in de cursus in Canvas. Dit kan zijn dat er documenten zijn toegevoegd, maar ook een belangrijke mededeling over de cursus.

  In principe adviseren wij de Notifications te laten staan zoals ze nu staan. Dan ontvangt u belangrijke wijzigingen dagelijks in uw mailbox. Gezien de korte duur van de meeste van onze cursussen is het niet wenselijk dat u deze informatie wekelijks zou ontvangen.


 • Toegang tot een EpidM-cursus

  U wordt via een mail uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen.
  Indien u in deze mail op de link ‘Get started’ klikt, komt u direct bij uw persoonlijke canvas pagina en hoeft u alleen nog maar de uitnodiging te accepteren.

  U kunt de cursus terugvinden door op in de linker kolom op Dashbord te klikken.

  U ziet dan de cursussen waarvoor u via EpidM bij Canvas bent aangemeld.

 • Wegwijs in de Canvas omgeving

  U krijgt toegang tot uw persoonlijke Canvas account door in te loggen op de site

  https://canvas.vu.nl/

  Kies de button: Met een Canvas-account ( behalve als u een Vunet ID heeft)

  Uw gebruikersnaam: uw e-mailadres dat u bij EpidM heeft opgegeven of als u een VunetID heeft uw VunetID. Uw gebruikersnaam kunt u niet veranderen.

  Wachtwoord: het door u zelf gekozen wachtwoord bij het aanmaken van het account.

  Dashboard

  Aan de linkerkant van het scherm vindt u een knop met Dashboard. Daar vindt u alle EpidM cursussen waar u toegang tot heeft. Dit zijn de cursussen die u vanaf eind 2017 via EpidM gevolgd hebt en waarvoor informatie op Canvas is gezet. Na ongeveer een jaar verdwijnen cursussen ook weer van Canvas en dus ook van uw dashboard. Als u materiaal wilt bewaren kunt u het dus het beste downloaden naar uw eigen computer.

  Cursussen

  Nadat u een cursus heeft geopend ziet u links de onderdelen van een cursus die bij deze cursus gebruikt worden.

  De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Syllabus
  • In de syllabus vindt u de praktische informatie rond een cursus.
  • Modules
  • In de modules vindt u de documenten die bij de cursus horen, zoals de presentaties, de practica en de werkgroepen. Na afloop van de cursus staan hier ook de antwoordsleutels van de werkgroepen.
  • Announcements
  • Via Announcements kunnen we vanuit EpidM mededelingen doen aan alle cursisten die de cursus volgen. Wanneer er een Announcement wordt geplaatst ontvangt u daarover ook een mailtje . Hiervoor is het wel van belang dat u de Notificaties (zie hieronder) goed hebt in gesteld.

  Notificaties

  Je kunt via je account instellingen instellen hoe vaak je via de mail meldingen krijgt van updates van de cursus. We adviseren de instellingen zoals ze standaard zijn ingesteld te handhaven. Als je ervoor kiest notificaties helemaal uit te zetten mis je wellicht belangrijke informatie van de cursus.Account instellingen
 • Problemen met inloggen

  Problemen met inloggen?

  Enkele stappen die u kunt doen als het inloggen niet lukt:

  - Zit u wel in de Canvas omgeving van de VU?. Volg deze link om in te loggen: https://discovery.canvas.login.vu.nl/

  - Weet u echt heel zeker dat u geen VUnet-ID heeft? Vraag het bij twijfel even na bij de IT Service desk, van de VU, servicedesk.it@vu.nl of Tel: 020 59 80 000.

  - Als u zeker geen VUnet-ID heeft, is het emailadres waarop u de uitnodiging tot Canvas heeft gekregen uw account naam. Een ander email adres zal niet werken. U kunt dit ook niet wijzigen. Wij trouwens ook niet.

  - Helpen bovenstaande stappen niet, maak een nieuw wachtwoord aan.

  Als u geen VUnet-ID heeft kan dat op het inlogscherm met “Forgot password? “ Log daarna opnieuw in met uw emailadres en nieuwe wachtwoord.

  Heeft u wel een VUnet-ID wijzig dan het wachtwoord van uw VUnet-ID. Dit kunt u doen via:

  VUnetID - request anew password. (Gebruik je VU of VUmc emailadres als ‘privé e-mailadres) Gebruik uw VUnet-ID en het nieuwe wachtwoord dan om in te loggen.

  Kunt u nog steeds niet in loggen, dan kunt u contact op te nemen met ons secretariaat. Wij zullen dan proberen u zo snel mogelijk verder te helpen.

Als u doorsurft op deze website, gaat u akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie Deze melding verbergen
U maakt gebruik van een verouderde browser, voor optimaal gebruik raden wij aan om uw browser te updaten.